Oficiul pentru Pastorația Universitară Iași
david.eduard.christian@gmail.com
IMG-LOGO

Adeziunea în cadrul Asociației Studenților Catolici din Iași

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, un grup de studenți a participat la un moment de formare spirtuală la Casa Seminarului de la Horpaz, în vederea adeziunii la Asociația Studenților Catolici din Iași. În cadrul acestei întâlniri, pr. Cătălin Gașpal le-a vorbit acestora despre legătura tinerilor cu Dumnezeu, cum aceștia îl înlocuiesc cu alți idoli, renunțând la El în detrimentul altor lucruri.

După meditație a urmat Sfânta Liturghie, celebrată de pr. Cătălin Gașpal, care în cadrul predicii a reamintit cât de important este să ne punem în fața crucifixului și să vorbim cu Isus răstignit. Ziua a continuat cu prânzul și un moment de împărtășire în care fiecare a avut libertatea de a-și exprima opiniile și gândurile punând întrebări, reușind astfel să își explice nelămuririle din viața lor.

Pregătiți spiritual și plini de Duhul Sfânt, studenții s-au reunit duminică, 18 noiembrie 2018, în Catedrala Romano-Catolică din Iași la Liturghia de la ora 16:00, unde în prezența Preasfințitului Petru Gherghel și a preoților invitați, cei 31 de tineri și-au arătat disponibilitatea depunând adeziunea în Asociația Stundeților Catolici din Iași. În cadrul predicii, pr. Fabian Doboș – preot coordonator al asociației și responsabil al oficiului pentru pastorația universitară, a prezentat modul exagerat în care oamenii privesc viața, și anume că în momentele de încercare, de suferință se gândesc la ce este mai rău, invocă apropierea sfârșitului lumii, însă acest sfârșit nu este nicidecum necazul, durerea noastră, ci este de fapt a doua venire a lui Isus Cristos pe pământ, care ne va elibera. În continuare, părintele a vorbit despre ce reprezintă tinerii în viața comunității: ei sunt sămânța care va aduce rod bogat mai târziu, drojdia care va face să crească dăruirea, iubirea în jurul lor, sunt sarea care dă gust și sens vieții. Acesta este și dezideratul asociației care astăzi i-a primit în familia ei pe studenții prezenți la liturghie. În încheiere, părintele predicator, a amintit de cea de-a II-a Zi Mondială a Săracilor, ilustrând prin intermediul unei povestioare care este adevărata bogăție și adevărata sărăcie a vieții: bogăția nu constă în lucruri materiale, ci în bunătatea inimii.

După Sfânta Împărtășanie, tinerii au rostit într-un singur glas rugăciunea adeziunii, după care le-au fost înmânate, de către Păstorul diecezei noastre, eșarfele, simbol al adeziunii și al asociației.

Tuturor membrilor asociației le dorim succes și roade multe în activitățile pe care le vor desfășura în acest an asociativ!

Silvia Damiana Comorașu Alina Bereșoae

Pentru mai multe fotografii, vizitați galeria Adeziunea ASCI 2018

Înregistrarea video a Liturghiei: