Oficiul pentru Pastorația Universitară Iași
david.eduard.christian@gmail.com
IMG-LOGO

Adeziunea în cadrul Asociației Studenților Catolici din Iași

Duminică, 17 noiembrie 2019, în cadrul sfintei Liturghii dedicate studenţilor, prezidată de Episcopul Aurel Percă, la ora 16.00, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, a avut loc adeziunea tinerilor la Asociația Studenților Catolici din Iași (ASCI), asociație ce are drept scop trăirea în mod conștient a credinței și a valorilor creștine.

În cadrul predicii, părintele Lucian Farcaș, a asemănat importanța studenților cu cea a albinelor. Așa cum o plantă are nevoie de polenizare pentru a aduce rod, iar în cea mai pare parte polenizarea este făcută de albine, tot la fel și societatea, pentru a aduce roade bune, are nevoie de tineri implicați în viața Bisericii, tineri care, plini de energie și cu inimile deschise, aduc în mod constant un suflu nou prin activitățile pe care le desfășoară.

După primirea sfintei Împărtăşanii, a urmat rugăciunea adeziunii, prin care studenții și-au exprimat public hotărârea de a trăi credința creștină și de a mărturisi Evanghelia în mediile pe care le frecventează. Totodată, fiecare membru a primit, din mâinile Episcopului, o eşarfă cu sigla asociaţiei drept semn al responsabilități luate.

În ziua precedentă, tinerii dornici de a aprofunda relația lor cu Dumnezeu, au participat la o zi de reculegere, la Horpaz, coordonată de părintele Nicu-Daniel Butacu, formator la Seminarul din Iaşi. Tema a fost ”Sfânta Liturghie – izvor de sfințenie” și trăirea cât mai profundă a acesteia. Cea mai puternică rugăciune este Sfânta Liturghie; în cadrul ei se celebrează moartea și învierea lui Cristos. Părintele ne-a spus că dacă fiecare om ar înțelege adevărata însemnătate a Sfintei Liturghii, la ușile bisericilor ar trebui să se pună semafoare pentru a face față numărului imens de oameni. Dar realitatea este alta și majoritatea oamenilor nu înțeleg puterea Liturghiei. De aceea, este bine ca noi, când mergem la Biserică, să ajungem cu câteva minute înainte de începerea Sfintei Liturghii și să oferim toate grijile noastre lui Isus. Sfânta Liturghie este o modalitate prin care putem să-i mulţumim Domnului pentru toate darurile primite de la el, dar şi un moment oportun pentru a face o rugăciune prin care să cerem harurile necesare în viaţa de zi cu zi.

Student Paul Petrea


Pentru mai multe fotografii, vizitați galeria Adeziunea ASCI 2019