Oficiul pentru Pastorația Universitară Iași
david.eduard.christian@gmail.com
IMG-LOGO
IMG-BLOG

Deschiderea Solemnă a Anului Universitar 2018-2019

Duminică, 14 octombrie 2018, la catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Iași, studenții catolici s-au unit în rugăciune cu ocazia deschiderii noului an universitar.

Liturghia a fost celebrată de Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, alături alți preoți care se ocupă cu pastorația universitară. Lecturile din această zi ne-au transmis cât de importantă este legătura noastră, tineri fiind, cu Dumnezeu. Învățătura zilei a fost împărtășită și explicată la predică de către pr. Lucian Păuleț, profesor la Institul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași. Prin cuvintele spuse, părintele ne-a încurajat să nu uităm de relația cu Divinitatea și să nu permitem să ne depărtăm de la calea noastră dreaptă, atât spirituală, cât și profesională.

În cadrul liturghiei și-au făcut simțită prezența și asociațiile catolice din Iași: Asociația Studenților Catolici din Iași, Acțiunea Catolică, grupul Scout din Centrul Local „Sfântul Francisc” Iași, grupul Taize și corul Juvenes Eclesiae. La sfârșitul celebrării, episcopul a amintit de asociații pentru a le face cunoscute și bobocilor, îndemnându-i să se înscrie căci acestea îi vor ajuta în dezvoltarea lor personală și spirituală.

În încheiere, Preasfințitul le-a urat mult succes studenților în noul an academic.

Silvia Damiana Comorașu Olivia Comorașu

Pentru mai multe fotografii, vizitați galeria deschiderea_anului_universitar_2018