Oficiul pentru Pastorația Universitară Iași
david.eduard.christian@gmail.com
IMG-LOGO

Sfânta Liturghie de deschidere a Anului Universitar 2021-2022

Duminică, 24 octombrie 2021, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, a avut loc Sfânta Liturghie de deschidere a anului universitar 2021-2022, prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț, păstorul diecezei noastre, concelebrând pr. Eduard Cristian David, capelan universitar, și alți preoți din Iași care se ocupă cu pastorația tinerilor.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Eduard Cristian David, care a făcut o legătură între viața de student și orbul din evanghelie, care cerșea să vadă jocurile de lumini ale zilei, frumusețea lumii, drumul care duce acasă. Așa și noi, stundenții, aflându-ne în sala de studiu avem dorința de a schimba viața noastră, de a păși pe drumul cunoașterii intelectuale și a cunoașterii divine.

Părintele a explicat că „timpul este resursa care este la dispoziția tuturor, un dar comun primit de la Dumnezeu, dar din păcate este o resursă neregenerabilă. Putem da timpul înainte, în așteptarea zilelor de weekend, însă nu mai putem da timpul înapoi pentru a investi în noi atunci când realizăm că puteam face mai multe”.

Părintele predicator ne-a îndemnat să avem curaj, să ne ridicăm precum orbul din evanghelie, „Cristos ne cheamă la el prin toți cei care ne însoțesc pe drumul vieții. Cristos dorește să ne dăruiască lumina pe care o căutăm de la începutul vieții noastre”.

Fiind și „Ziua Mondială a Misiunilor”, au fost oferite simboluri misionare, iar rugăciunile au fost înălțate spre a ne statornici pașii pe calea către cer, astfel încât tinerii să devină misionari acolo unde există sete de cunoaștere.

În cadrul Sfintei Liturghii și-au făcut simțită prezența și grupurile de tineri din Iași: Asociația Studenților Catolici, Acțiunea Catolică, grupul Taizé și corul Juvenes Ecclesiae.

După Sfânta Liturghie tinerii, alături de PS Iosif Păuleț și ceilalți preoți, au luat parte la un moment de comuniune la subsolul catedralei, unde au făcut cunoștință cu fiecare asociație și grup în parte.

Mulțumim Domului pentru această zi și pentru toate darurile sale! Mult succes în noul an academic, studenților și profesorilor!

Comorașu Lucia-Raluca


Pentru mai multe fotografii, vizitați galeria Sfânta Liturghie de deschidere a Anului Universitar 2021-2022