Oficiul pentru Pastorația Universitară Iași
david.eduard.christian@gmail.com
IMG-LOGO

Invitaţie la pelerinajul studenţilor la Sighet

8-10 mai 2020

!!!PELERINAJUL A FOST AMÂNAT PENTRU O DATĂ CARE VA FI COMUNICATĂ ULTERIOR

Capelania universitară "Sfântul Toma de Aquino" a Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi organizează pelerinajul anual la Sighet, la mormintele martirilor, dintre care patru episcopi morţi în închisoarea din Sighet au fost deja declaraţi fericiţi (Anton Durcovici - 2014, la Iaşi, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu şi Tit Liviu Chinezu - 2 iunie 2019, la Blaj).

Anul acesta Pelerinajul studenţilor din Dieceza de Iaşi se va încheia duminică, 10 mai, când va avea loc a XIX-a ediţie a pelerinajului naţional anual la Sighet, loc sfinţit de sângele martirilor şi mărturisitorilor care au suferit sub regimul comunist ateu.

Amintim că din cei şapte episcopi greco-catolici declaraţi fericiţi anul trecut, la 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii din Blaj, trei au fost îngropaţi, în gropi anonime, în Cimitirul săracilor din Sighet. Fidelitatea acestora faţă de Cristos şi de Biserica Catolică ne invită la un act de introspecţie, la o cercetare a cugetului şi totodată ne impulsionează la o trăire mai adâncă a credinţei într-o epocă în care persecutorii creştinilor au inventat metode noi de prigoană şi tortură.

Taxa de participare este de 100 lei. Numărul de locuri este limitat la 50.

Pentru înscrieri, adresaţi-vă pr. Fabian Doboş, capelan universitar, sau completaţi acest formular on-line.

Pr. Fabian Doboş