Oficiul pentru Pastorația Universitară Iași
marcelinblaj@yahoo.com
IMG-LOGO

Știri

IMG-BLOG
28 Nov, 2021

Angajamentul de a fi vocea lui Cristos prin Asociaţia Studenţilor Catolici

Asociaţia Studenţilor Catolici din Iaşi (ASCI) şi-a mărit familia, primind cu bucurie noii membri prin intermediul adeziunii, la Liturghia de la ora 16.00, animată de tineri, duminică, 28 noiembrie 2021, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi. Pentru ca acest eveniment, precum şi viitoarele activităţi să fie pe măsura aşteptărilor, Oficiul pentru Pastoraţia Universitară a organizat un timp de meditaţie, formare şi cunoaştere la Horpaz, în zilele de 26 şi 27 noiembrie, la casa de reculegere care aparţine Seminarului din Iaşi.

Continuă să citești
IMG-BLOG
24 Oct, 2021

Sfânta Liturghie de deschidere a Anului Universitar 2021-2022

Duminică, 24 octombrie 2021, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, a avut loc Sfânta Liturghie de deschidere a anului universitar 2021-2022, prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț, păstorul diecezei noastre, concelebrând pr. Marcelin Blaj, capelan universitar, și alți preoți din Iași care se ocupă cu pastorația tinerilor.

Continuă să citești
IMG-BLOG
21-23 Mai, 2021

A VIII-a ediţie a Pelerinajului studenţilor la Memorialul victimelor comunismului de la Sighetu Marmaţiei

Pe data de 21 mai 2021, aproximativ 40 de studenți am participat împreună cu părintele Fabian Doboș la pelerinajul din Sighetu Marmației, pentru a călca pe urmele Fericitului Anton Durcovici, la 7 ani de la beatificarea acestuia, cât și pentru a descoperi istoria personalităților care au trecut prin aceste locuri.

Continuă să citești
IMG-BLOG
20 Feb, 2021

Ziua Socială pentru Studenţi, ediţia a IX-a, 2021

Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaşi a găzduit sâmbătă, 20 februarie 2021, a noua ediţie a Zilei Sociale pentru Studenţi (ZSS) organizată cu participare on-line de Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, în colaborare cu Oficiul pentru Pastoraţia Universitară a Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi şi Asociaţia Studenţilor Catolici din Iaşi. Moderatorul acestui eveniment a fost lect. univ. dr. pr. Fabian Doboş.

Continuă să citești