Oficiul pentru Pastorația Universitară Iași
fabiandobos@gmail.com
IMG-LOGO

Adeziunea în cadrul Asociației Studenților Catolici din Iași

Duminică, 19 noiembrie 2017, în cadrul Sfintei Liturghii a studenților de la orele 16:00, în catedrala din Iași, 40 de studenți și-au mărturisit disponibilitatea de a fi un exemplu de credință în mediul universitar și în ambientele tinerești, prin depunerea adeziunii în cadrul Asociației Studenților Catolici din Iași (ASCI).

Pentru o mai profundă pregătire spirituală și nu numai, tinerii au participat la o zi de reculegere, sâmbătă, 18 noiembrie, la Horpaz, însoțiți de preoții Iulian Butnaru, Fabian Doboș și Lucian Farcaș.

Părintele Iulian Butnaru ne-a vorbit despre ”Încredere”: în Dumnezeu, în noi înșine și în ceilalți, ca o piatră de temelie care stă la baza oricărei relații, grup sau societăți. Părintele ni l-a oferit ca exemplu pe Moise, care atunci când este descurajat și lipsit de ajutor, îl aude pe Dumnezeu în mijlocul rugului arzând, care îi spune că are încredere în el și îi este alături. Așa face Dumnezeu cu fiecare dintre noi, ne este alături când avem mai mare nevoie de El, și ne ajută să ne redobândim încrederea în noi înșine. Părintele a subliniat faptul că primul pas pentru a-ți pune încrederea într-o persoană este atunci când admiți că ai nevoie de ea.

În cadrul Sfintei Liturghii a adeziunii, PS Aurel Percă ne-a amintit că celebrăm Prima Zi Mondială a Săracilor, și ne-a vorbit despre importanța de a ne oferi în slujba celor nevoiași, ca o frumoasă formă de valorificare a talanților primiți. Fiecare dintre noi reprezintă o piesă a unui mozaic, care singură nu are nicio valoare, dar dacă își oferă forma și culorile alături de celelalte, poate forma o splendidă imagine, care ar fi știrbită chiar de lipsa unei singure piese. PS Aurel ne-a invitat să ne amintim de talanții pe care i-am primit începând cu botezul nostru, și să nu îi îngropăm prin egoismul propriu sau prin comoditate, ci să-i valorificăm în slujba aproapelui.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, tinerii și-au exprimat dorința da a adera la ASCI prin rostirea unei rugăciuni de angajare în a mărturisi Evanghelia în mediul universitar. Fiecare student a primit o eșarfă cu logo-ul asociație, ca semn distinctiv.

Le mulțumim din suflet tuturor celor care au făcut posibilă această sărbătoare!

Pentru mai multe fotografii, vizitați galeria Adeziunea ASCI 2017