Oficiul pentru Pastorația Universitară Iași
david.eduard.christian@gmail.com
IMG-LOGO
IMG-BLOG

Deschiderea Solemnă a Anului Universitar 2017-2018

Duminică, 15 octombrie 2017, în Catedrala ”Sfânta Fecioară Maria, Regină”, a avut loc Deschiderea solemnă a Anului Universitar 2017-2018, în cadrul Sfintei Liturghii de la orele 16:00.

Liturghia a fost prezidată de Preasfinţitul Petru Gherghel, înconjurat fiind de preoți responsabili ai diferitelor activități studențești și nu numai. Corul ”Juvenes Ecclesiae” a înălțat spre cer sufletele celor prezenți, prin cântările angelice.

La începutul Sfintei Liturghii, Preasfințitul i-a încurajat pe tineri în parcursul pe care au ales să îl facă, atât spre formarea intelectuală cât și spre cea spirituală.

Prin cuvântul de învățătură ținut de pr. Bogdan Herciu, tinerii au fost sfătuiți să se desprindă de conformism, trăindu-și libertatea departe de grijile trupului, îmbrăcându-se în Cristos. Părintele îi invită pe tineri să citească și să mediteze Evanghelia deoarece în ea se află răspunsuri la întrebări existențiale, fiind un cuvânt viu de o eternă actualitate. În încheiere, tinerii sunt invitați să facă din munca intelectuală un mod prin care să îl descopere mai bine pe Dumnezeu, după cuvintele Sfântului Augustin: ”Înţeleg ca să cred şi cred ca să înţeleg”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel i-a binecuvantat pe studenți și profesori, invocând mijlocirea Sfintei Fecioare Maria și a Fericitului Anton Durcovici.